magnhildjo -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Gjesteinnlegg fra India

Gjeste blogging for Magnhild.

Hei :)

Mitt navn er Ida, jeg er 17 år og elsker India.

Dette blogginnlegget blir om hvordan mitt utvekslingsår er i India. For 104 dager siden reiste jeg fra gamle velkjente Norge og reiste til store ukjente India. Jeg bor på et student hjem med 7 andre utvekslingsstudenter som er nå blitt min nye familie. De andre studentene er fra Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Jeg går på en International skole kalt Parasrampuria Gem International School (PGIS), der har jeg fått mange venner og jeg gleder meg hver dag til å gå på skolen. Selve timene er veldig tunge, siden de fleste lærerne ikke snakker godt engelsk og de fleste timene går derfor på hindi, et språk jeg enda ikke forstår. Det greie med skolen min er at jeg ikke følger samme opplegg som min andre klassekamerater, så skolen er egentlig ikke veldig stress. De andre må ha 5 eksamener 4 ganger i løpet av et år. Altså 20 eksamener!! Jeg som utvekslingselev trenger bare ha 10 eksamener (høres mye ut), men de er fler valgs svar, altså jeg trenger bare krysse av på de svaralternativene jeg tror er rett. Stor failer jeg på eksamene så har jeg i tillegg prosjekt som kan dra opp karakteren min. Jeg har fått mitt første prosjekt nå, der jeg må skrive 10 håndskrevede sider om den kalde krigen og holde et foredrag på 3min. Med tanken på at jeg slipper aller små prøver vi får i Norge er jeg ganske så fornøyd :)

India er et stort og kraftfullt land, med masse energi, farger og kultur. Man finner ikke ofte likheter med Norge og India, det er så utrolig annerledes. Jeg tror at siden India er såpass annerledes så har jeg ikke har hatt tilfeller av hjemlengsel i det heletatt. Vi på studenthjemmet er veldig ofte ute og gjør på ting og jeg kjeder meg aldri. Vi er også på turer 1-2 ganger i måneden som varer ca. 1 uke per utflukt. Vi har til nå vært i 5 forskjellige byer i India og 3 byer i Nepal, så jeg opplever ekstremt mye! Denne uken går turen til 2 nye byer, så ingen skole på oss denne uken heller. Jeg har enda ikke vært på skolen en full uke siden jeg kom her :P Etter denne tuen skal jeg faktisk gå på skolen i strekk i 5 uker før vi har vinterferie og reiser for å utforske Himalaya. Vi skal også til Kerala og Andaman øyene (google det) etter nyttår. Vi tenkte også å reise til Thailand en tur, men vi hadde dessverre ikke tid?

Ellers er hverdagen veldig grei. Vi har vår egen kokk og vaskedame, så vi får varme måltider 3 ganger om dagen + lunsj på skolen. Vi har skoleuniformer på skolen som jeg er veldig glad for.

 

Vi må vaske våre egne klær i en gammel vaskemaskin, vi får yoga timer og hindi timer 2 ganger i uken. Hindi timene blir det aldri noe av, dessverre. Vi jobber som frivillige 2 ganger i måneden på en slumskole, vi på cooking lessons så vi kan ta med oss den indiske matkulturen tilbake til Norge.

 Jeg nevnte det er store forskjeller mellom India og Norge, så jeg tenke jeg kunne nevne noen.

1. Når vi går ut i gatene så stirrer alle på oss og det er ikke unormalt at folk tar bilder.

2. Gutter her nede er veldig interessert i oss, når du tror du endelig har fått noen guttevenner ender de alltid opp med å si at de har følelser for deg.

3.  Det er kuer overalt!

4.  Ting er latterlig billig her! Å bowle koster 25kr, kino 20kr og en meny på en restaurant koster 15kr.

5.  De har kjempe mange festivaler her, vi feiret nylig Diwali og Danyia night.

 
Vel, sånn er mitt liv er i India og jeg nyter hvert øyeblikk :)
Vil du høre mer om mitt utvekslingsår kom og besøk meg på idatilindia.wordpress.com

 

- Ida :)

 • polen - del 4


  Visst du har spørsmål angående Polen, skriv gjerne i kommentarfeltet så svarer jeg på en egen ukens spørsmål som kun handler om Polen. 

 • polen - del 3  Siste del (4) kommer. 

  Visst du har spørsmål angående Polen, skriv gjerne i kommentarfeltet så svarer jeg på en egen ukens spørsmål som kun handler om Polen. 

 • polen del 2

  Del 3 kommer.

  Visst du har spørsmål angående Polen, skriv gjerne i kommentarfeltet så svarer jeg på en egen ukens spørsmål som kun handler om Polen. 

 • polen - del 1

  Del 2 kommer.

  Visst du har spørsmål angående Polen, skriv gjerne i kommentarfeltet så svarer jeg på en egen ukens spørsmål som kun handler om Polen. 

 • polen ganske snart  Wææ, nå er det ikke lenge til jeg sitter på flyet til Polen. Flyet går 08:00 så vi reiser hjemmefra i halv seks, seks tiden i natt. Jeg lurer fortsatt på om det er noe vits å legge seg, jeg må opp igjen rundt fire uansett men får se om jeg er veldig trøtt. Er så og si ferdig og pakke, mangler bare de tingene jeg skal bruke før jeg går som jeg må legge i kofferten og så er den klar.
  Ellers i dag har jeg sett på orange is the new black, har sett begge sesongene men begynte igjen å se sesong 2. Har også sett litt på supernatural.
  Om jeg ikke får blogget mer før jeg kommer hjem så ønsker jeg alle en suuper sommerferie videre! :-) Kommer masse bilder når jeg kommer hjem. 
   
   

 • bilder fra spania

  Heisann! Nå er jeg kommet hjem fra Spania, kom hjem i går kveld litt før ett tiden. Flyet gikk rundt åtte fra Alicante flyplass og vi ankom Bergen seint, husker ikke når. Flyturen gikk kjempe bra. Gikk rett og la meg og sto opp tidlig i dag morges,dusjet og spiste frokost. Har redigert bilder i 2 timer nå. Så nå skal dere skal altså få lide dere gjennom massevis av bilder (visst dere gidder) av fine Spania. Er evig glad jeg er ferdig med bildene nå, jeg tok over 300 bilder men 300 bilder blir alt for mye, hehe. Håper dere liker bildene :-) Jeg tok desverre ingen bilder fra Terra Mitica fordi jeg la igjen mobilen i bilen.  Magnhild <3
  Svar på ukens spørsmål kommer seinere!

 • Magnhild :)

  Heihei! Jente på 17 fra Bergen. Veldig glad i å ta bilder så det vil det bli en del av på bloggen. Ellers kommer det nok litt av hvert. Bildene jeg tar blir tatt med iphone5s eller Canon EOS110D. :-) Twitter: magnhildjordal

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde  hits