magnhildjo -
Forside Add meg Om meg Kontakt

tur i finværetI dag møtte jeg Maria oppe i veien og så gikk vi en lang tur hvor vi snakket om alt og ingenting. Været var utrolig fint i dag, faktisk både i går og i dag så det var utrolig deilig å gå tur. På dager som dette ser man virkelig frem til sommeren. Humøret blir så mye bedre når det er fint vær ute. 
Nå gleder jeg meg til en ny uke, og så gleder jeg meg litt ekstra til neste helg for da skal jeg, Maria og Anna se fifty shades of grey på kino. Har ventet på den i evigheter så gjett om jeg gleder meg, haha. Har store forventninger. Har du sett den enda?

På lørdag var jeg en liten tur på senteret med mamma, og da fikk jeg meg nye sko. De er utorlig fine, og ikke minst behagelige å ha på. 


Håper alle får en fin uke! 

 • min første leilighet - inspo

  Glemmer jo helt å være realistisk når jeg blar gjennom alle bildene på weheartit med masse fine bilder av kjøkken,bad osv.. Vil ha alt jeg, haha. 

  KJØKKEN


   STUE


   SOVEROM


   BAD


  Er jo så mye fiiiint!  

 • frokost på IKEA

  Heisann gode folk!

  Helgen går så utrolig fort, ferdig på et blunk. I dag tidlig våknet jeg av alarmen klokken åtte, men jeg lot den slumre til klokken ble nærmere ni. Maria spurte for en stund tilbake om vi ikke kunne dra opp på IKEA og spise frokost. Jeg tvilte i starten for man må jo gry tidlig opp for å faktisk få med seg frokosten, men jeg sa ja. Så i dag hadde vi planlagt en tur opp på IKEA for å spise frokost og ta oss en tur rundt på IKEA. Jeg kom meg til slutt opp fra sengen og møtte Maria oppe i veien, det vi hadde glemt var at bussene går kun en gang i timen om lørdagene og søndagene så vi ble da altså sittende oppe på bussstoppet i 40 minutter. Neste gang sjekker vi nok bussrutene.  Vi kom oss opp på IKEA og spiste frokost. Etter frokosten gikk vi litt rundt, og selvfølgelig fant jeg meg noen ting som jeg kjøpte. I det siste har jeg begynt å tenke mye på hvordan jeg vil ha min egen leilighet når den tid kommer at jeg skal flytte for meg selv. Jeg drømmer meg vekk på weheartit og glemmer helt at jeg må være en smule realistisk. Men jeg har hvertfall begynt så smått og kjøpe inn forskjellige nødvendigheter til jeg skal flytte. Det blir jo selvfølgelig en god stund til enda, men er alltid godt og planlegge litt. Og ikke minst gøy!  Etter IKEA tok vi turen bort på senteret og så tok vi bussen hjem. Etter jeg kom hjem har jeg ikke gjort noe stort. Planen i morgen er kanskje en tur ut for å øvelseskjøre, men jeg får se hva som skjer.

  Ønsker alle en herlig lørdagskveld videre! 

 • eier av en macbook  Da har jeg endelig fått meg macbook. Har ønsket meg det utrolig lenge og er endelig en stolt eier av min helt egen macbook air. Foreløpig er jeg ganske fornøyd, men er enda litt ny på alt dette og det tar nok litt tid å sette seg inn i alt sammen. Var et ganske impulsivt kjøp, så tusen takk mamma <3 

  Vi snakkes plutselig!  

 • personlig  Veldig usikker på om jeg kom til å poste dette eller ikke, men jeg gjør det slik at dere kan forstå bedre. Men så kommer jo det etterfulgte spørsmålet, forstå hva?

  Jeg elsker å blogge, ingen tvil om det. Jeg ser på det som en gøy «hobby» når jeg ikke har så mye annet å gjøre eller når jeg trenger å fortelle om dagens gøye hendelser.

  Men bak denne bloggen sitter det en jente som veldig få egentlig kjenner. Jeg vil påstå og si at ingen kjenner den helt ekte Magnhild, dessverre. Jeg er åpen, veldig åpen når jeg tenker meg om, men bare ikke når det kommer til hvordan jeg egentlig har det.
  Jeg overtenker ekstremt mye, hver minste lille ting.
  Jeg er en person som alltid er der for andre, uansett hva det krever.

  For den bitre sannhet er at bak denne bloggen sitter det en jente som litt for ofte føler seg helt alene.
  Det er vondt, veldig vondt.

  Så, med dette innlegget her vet jeg nok ikke helt hva jeg prøver å forklare, men det var uansett deilig å få det ut.
  Jeg har det bra for øyeblikket, men kommer også øyeblikk som sluker mye energi.  Vi blogges plutselig! 

 • foto: maria


  Alltid gøy å ta bilder av Maria, hun har så mye selvironi at det er fantastisk! 

 • Gjesteinnlegg fra India

  Gjeste blogging for Magnhild.

  Hei :)

  Mitt navn er Ida, jeg er 17 år og elsker India.

  Dette blogginnlegget blir om hvordan mitt utvekslingsår er i India. For 104 dager siden reiste jeg fra gamle velkjente Norge og reiste til store ukjente India. Jeg bor på et student hjem med 7 andre utvekslingsstudenter som er nå blitt min nye familie. De andre studentene er fra Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Jeg går på en International skole kalt Parasrampuria Gem International School (PGIS), der har jeg fått mange venner og jeg gleder meg hver dag til å gå på skolen. Selve timene er veldig tunge, siden de fleste lærerne ikke snakker godt engelsk og de fleste timene går derfor på hindi, et språk jeg enda ikke forstår. Det greie med skolen min er at jeg ikke følger samme opplegg som min andre klassekamerater, så skolen er egentlig ikke veldig stress. De andre må ha 5 eksamener 4 ganger i løpet av et år. Altså 20 eksamener!! Jeg som utvekslingselev trenger bare ha 10 eksamener (høres mye ut), men de er fler valgs svar, altså jeg trenger bare krysse av på de svaralternativene jeg tror er rett. Stor failer jeg på eksamene så har jeg i tillegg prosjekt som kan dra opp karakteren min. Jeg har fått mitt første prosjekt nå, der jeg må skrive 10 håndskrevede sider om den kalde krigen og holde et foredrag på 3min. Med tanken på at jeg slipper aller små prøver vi får i Norge er jeg ganske så fornøyd :)

  India er et stort og kraftfullt land, med masse energi, farger og kultur. Man finner ikke ofte likheter med Norge og India, det er så utrolig annerledes. Jeg tror at siden India er såpass annerledes så har jeg ikke har hatt tilfeller av hjemlengsel i det heletatt. Vi på studenthjemmet er veldig ofte ute og gjør på ting og jeg kjeder meg aldri. Vi er også på turer 1-2 ganger i måneden som varer ca. 1 uke per utflukt. Vi har til nå vært i 5 forskjellige byer i India og 3 byer i Nepal, så jeg opplever ekstremt mye! Denne uken går turen til 2 nye byer, så ingen skole på oss denne uken heller. Jeg har enda ikke vært på skolen en full uke siden jeg kom her :P Etter denne tuen skal jeg faktisk gå på skolen i strekk i 5 uker før vi har vinterferie og reiser for å utforske Himalaya. Vi skal også til Kerala og Andaman øyene (google det) etter nyttår. Vi tenkte også å reise til Thailand en tur, men vi hadde dessverre ikke tid?

  Ellers er hverdagen veldig grei. Vi har vår egen kokk og vaskedame, så vi får varme måltider 3 ganger om dagen + lunsj på skolen. Vi har skoleuniformer på skolen som jeg er veldig glad for.

   

  Vi må vaske våre egne klær i en gammel vaskemaskin, vi får yoga timer og hindi timer 2 ganger i uken. Hindi timene blir det aldri noe av, dessverre. Vi jobber som frivillige 2 ganger i måneden på en slumskole, vi på cooking lessons så vi kan ta med oss den indiske matkulturen tilbake til Norge.

   Jeg nevnte det er store forskjeller mellom India og Norge, så jeg tenke jeg kunne nevne noen.

  1. Når vi går ut i gatene så stirrer alle på oss og det er ikke unormalt at folk tar bilder.

  2. Gutter her nede er veldig interessert i oss, når du tror du endelig har fått noen guttevenner ender de alltid opp med å si at de har følelser for deg.

  3.  Det er kuer overalt!

  4.  Ting er latterlig billig her! Å bowle koster 25kr, kino 20kr og en meny på en restaurant koster 15kr.

  5.  De har kjempe mange festivaler her, vi feiret nylig Diwali og Danyia night.

   
  Vel, sånn er mitt liv er i India og jeg nyter hvert øyeblikk :)
  Vil du høre mer om mitt utvekslingsår kom og besøk meg på idatilindia.wordpress.com

   

  - Ida :)

 • foto: dmp
 • foto: maria

  I dag var jeg i skikkelig "ta bilde modus" og hadde veldig lyst og ta noen bilder. Jeg er veldig glad i å ta bilder av andre så i dag tok jeg med meg Maria og tok bilder av henne. Utfallet av bildene er jeg utrolig fornøyd med, synes de ble kjempe fine! 

 • birthdaygirl

  I dag har jeg bursdag og blir 17år!! :-D


  1 klasse  
   

 • ukens spørsmål: polen

  Var det spennende der?
  Ja det var jo spennende, men om man er der mange dager på rad så kan det bli litt mye av det samme. 

  Noe spesielt du vil anbefale å oppleve eller se der?
  Jeg synes parisahjulet var veldig kjekt. Da får du se mye mer av byen og du kan ta bilder helt på toppen. Vi var også på en sjørøverskute som kjørte til et lite sted, det var også veldig koselig. De har også strikkhopp (?) om det kalles det, men det tok ikke jeg da. Akkurat der vi var er det ikke så kjempe masse å finne på men det er alltid andre muligheter om du går andre steder. 

  Var dere på spa? Hva gjorde du og kusinen din? 
  Ja vi var på spa på Torsdagen, det var utrolig deilig og en helt ny opplevelse. Jeg har aldri vært på spa før. Vi tok ansiktmassasje og manikyr. 

  Er det dyrt i Polen? 
  Nei, ikke så veldig. Det dyre var maten tror jeg for vi var jo seks stykker så maten var vel det dyreste. Vi tok også taxi hver dag og det koster jo litt når man tar det ofte!

  Var det dyrt på spa? 
  Nei ikke så veldig, spørs hva du gjør!

  I hvilken by bodde dere i?
  Vi bodde i Gdansk! 

  Shoppet du mye?
  Nei faktisk ingenting. Jeg reiste til Polen for å shoppe meeeen den ene dagen (Fredag) vi bestemte oss for å ha en skikkelig shoppingdag var alt stengt. Kjøpte litt på markedene, men that's it.

  Hvilke byer besøkte du?
  Gdansk og Sopot. 

  Var hotellet fint? 
  Hotellet var helt greit. :-) 

  Kjøpte du noe på Hard Rock Cafe?
  Ja, jeg kjøpte en gitar nøkkelring og en grå hettegenser! 

  Var det dyrt på Hard Rock? 
  Både og, spørs hva du kjøper.

  Hadde de New Yorker i Gdansk?
  Ja. 

  Er Gdansk et sted du anbefaler?
  Ja, det er veldig fint der. Selvfølgelig noen steder mer enn andre! :-) 

  Hvordan var været når dere var der?
  I Gdansk kom det noen regnbyer hver dag men den ene dagen vi var i Sopot var det litt sol men ellers overskyet hele dagen. 

  Noe dumt med markedene i Polen der dere var?
  Visst jeg må trekke ned på noe, var det maten de lagde i noen av bodene. Lukten var rett og slett helt forferdelig. For oss som ikke er vandt med en sånn lukt var det helt forferdelig men for de som er vandt med sånn mat og lukt var det nok ikke like ille for.
  Ellers har jeg egentlig ingenting å trekke ned på!

   Får du kun Polsk mat siden det er i Polen på resturanter?
  Nei selvfølgelig ikke. Jeg bestilte aldri Polsk mat. 


  Tusen takk for alle spørsmål! :-) 

 • streik  Heisann!
  Nå er skolen (egentlig) begynt igjen, men det er jo streik.. Jeg synes egentlig det er ganske dumt med streik, jeg vil på skolen. Var nok med en lang sommerferie, nå er jeg klar til et nytt skoleår.
  Håper ikke streiken varer så lenge.
  Skolen begynte 09:30 i går og jeg var der 09:00 med Caroline, vi fant plasser og ventet på de andre. Så ble vi med klassene våres opp og fikk informasjon og så fikk vi gå. Etter det gikk meg og Silje på dolly. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd når det gjelder lærerne, jeg fikk akkurat de jeg hadde i fjor men det var 2 av de jeg absolutt ville ha i år og de fikk jeg, kunne ikke vært mer glad over det. Når det gjelder klassen så er jeg også egentlig fornøyd, når alle blir kjent så blir alt sikkert mye bedre. :-)
  Nå skal jeg se idol og så tar jeg vel kvelden, er så trøtt for tiden.
  Ønsker alle en fin kveld videre! :-)  

 • polen - del 4


  Visst du har spørsmål angående Polen, skriv gjerne i kommentarfeltet så svarer jeg på en egen ukens spørsmål som kun handler om Polen. 

 • polen - del 3  Siste del (4) kommer. 

  Visst du har spørsmål angående Polen, skriv gjerne i kommentarfeltet så svarer jeg på en egen ukens spørsmål som kun handler om Polen. 

 • hjemme igjen

  Heihei! 
  Nå er jeg hjemme igjen i Bergen, er utrolig deilig å være hjemme igjen i egen seng nå. Sov et par timer når jeg kom hjem før jeg dro på butikken. Vi sto opp 02:30 i natt for flyet gikk 06:05 så vi tok en taxi fra hotellet 03:30 og da var vi på flyplassen rundt 04:00.
  Flyet vi reiste både opp og ned med var ikke mye å skryte av, var gamle tyggiser som var festet både under og på setene og det var kjempe trangt. Jeg fikk ikke tatt ned setet mitt fordi han som satt bak meg hadde så lange bein og han satt med de inn i setet mitt, det gjorde jo flyturen et hakk verre. :-) Vi kom oss til Bergen, det er det viktigste!
  Vi ankom Bergen rundt 07:55 og så ble vi hentet på parkeringsplassen.
   Jeg deler bildene opp i del 1 og del 2 og så kommer de ut på bloggen i løpet av kvelden tenker jeg.


 • meninger om ekte pels

  Hei! 
  Jeg pleier vanligvis ikke å skrive om alvorlige saker, men når det er en sak jeg virkelig brenner for,nemlig pelsindustrien føler jeg at jeg bare måtte skrive noe. Jeg er helt klar over at alle har forskjellige meninger og at alle skal få mene det de ønsker så ikke glem at dette er MIN mening og ingen har sagt at du må være enig så før du kommenterer noe negativt så les innlegget og prøv og forstå hva jeg mener.. 


  I det siste har det vært mye oppstyr rundt pelsindustrien og alle kommer med masse forskjellige meninger rundt det. Jeg står på mitt og for meg er det ikke noe tvil om at jeg er HELT imot ekte pels. Ekte pels er noe jeg tar sterkt avstand fra og blir kvalm bare av tanken på at noen mennesker velger å gå med ekte pels, og bare fordi det er fint? For meg så er det vanskelig og akseptere at enkelte mennesker velger å gå med ekte pels fordi det er finere enn falsk, men hva med å tenke litt på dyrene som går gjennom evig smerte for at du skal få pels på jakken? Jeg elsker å diskutere med folk når det gjelder saker jeg virkelig brenner for, uansett om det er på instagram, facebook osv.. Jeg følger mammatilmichelle (stavangermamma) på instagram og der så jeg at hun hadde en konkurranse på bloggen sin hvor du kunne vinne en canada goose jakke og de fleste vet jo selvfølgelig at på den jakken er det ekte pels. IKKE missforstå meg, jeg mener absolutt ingenting vondt direkte mot de som velger å ha en konkurranse på bloggen sin hvor du kan vinne en jakke som sikkert mangen har lyst på MEN det jeg ikke forstår er hvorfor du må ha ekte pels på jakken? Hvorfor er ikke falsk pels greit nok? Jeg synes ikke det er greit at folk sier de er totalt imot pelsindustrien men med en gang noen har en konkurranse eller lignende hvor du kan vinne en jakke med ekte pels da melder veldig mange seg på, for om du hadde vært imot ekte pels så var vel det siste du hadde gjort å bruke en jakke med ekte pels, var det ikke? Noe jeg heller ikke helt skjønner er når en blogger sier de er helt imot ekte pels at de da har en konkurranse hvor du kan vinne nettopp det, ekte pels. Jeg skjønner ikke helt logikken? Hadde jeg vært toppblogger kan jeg med hånden på hjertet si at jeg aldri hadde verken deltatt eller hatt en konkurranse som inneholdt ekte pels, tro hva dere vil men det kunne jeg a l d r i gjort. 
  Når dette er sagt så er ikke det sånn at jeg hater de som bruker ekte pels men jeg kan helt ærlig innrømme at jeg mister mye respekt for de som gjør det og ser jeg folk på gaten som bruker det så ja, jeg kan ærlig si at jeg gir de dømmende blikk, men sånn tror jeg at ikke bare jeg er, for er man imot ekte pels, så er man det. Er mange måter å vise hvordan de er imot ekte pels på, bare så det er sagt. Er ikke sånn at jeg gir folk på gaten som går med ekte pels ett dømmende blikk pgr av dem personlig, men rett og slett fordi at jeg har sett hva de stakkars dyrene går gjennom og da er det helt vanvittig at enkelte velger å bruke det. 
  Jeg er ikke bare imot canada goose jakker men ALT som har med ekte pels å gjøre, absolutt alt. Rett og slett helt imot dyremishandling av alle slags dyr! 

  ______________________________________________________________________________________________

  Jeg er fullt klar over at en del sikkert ikke kommer til å være enig med meg men som tidligere skrevet, dette er min mening. Du har din, jeg har min!
  Jeg tar imot alle kommentarer uansett hvilken mening du har!  


  Magnhild <3  

 • Magnhild :)

  Heihei! Jente på 17 fra Bergen. Veldig glad i å ta bilder så det vil det bli en del av på bloggen. Ellers kommer det nok litt av hvert. Bildene jeg tar blir tatt med iphone5s eller Canon EOS110D. :-) Twitter: magnhildjordal

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde  hits