meninger om ekte pels (magnhildjo)
Forside Add meg Om meg Kontakt

meninger om ekte pels

Hei! 
Jeg pleier vanligvis ikke å skrive om alvorlige saker, men når det er en sak jeg virkelig brenner for,nemlig pelsindustrien føler jeg at jeg bare måtte skrive noe. Jeg er helt klar over at alle har forskjellige meninger og at alle skal få mene det de ønsker så ikke glem at dette er MIN mening og ingen har sagt at du må være enig så før du kommenterer noe negativt så les innlegget og prøv og forstå hva jeg mener.. 


I det siste har det vært mye oppstyr rundt pelsindustrien og alle kommer med masse forskjellige meninger rundt det. Jeg står på mitt og for meg er det ikke noe tvil om at jeg er HELT imot ekte pels. Ekte pels er noe jeg tar sterkt avstand fra og blir kvalm bare av tanken på at noen mennesker velger å gå med ekte pels, og bare fordi det er fint? For meg så er det vanskelig og akseptere at enkelte mennesker velger å gå med ekte pels fordi det er finere enn falsk, men hva med å tenke litt på dyrene som går gjennom evig smerte for at du skal få pels på jakken? Jeg elsker å diskutere med folk når det gjelder saker jeg virkelig brenner for, uansett om det er på instagram, facebook osv.. Jeg følger mammatilmichelle (stavangermamma) på instagram og der så jeg at hun hadde en konkurranse på bloggen sin hvor du kunne vinne en canada goose jakke og de fleste vet jo selvfølgelig at på den jakken er det ekte pels. IKKE missforstå meg, jeg mener absolutt ingenting vondt direkte mot de som velger å ha en konkurranse på bloggen sin hvor du kan vinne en jakke som sikkert mangen har lyst på MEN det jeg ikke forstår er hvorfor du må ha ekte pels på jakken? Hvorfor er ikke falsk pels greit nok? Jeg synes ikke det er greit at folk sier de er totalt imot pelsindustrien men med en gang noen har en konkurranse eller lignende hvor du kan vinne en jakke med ekte pels da melder veldig mange seg på, for om du hadde vært imot ekte pels så var vel det siste du hadde gjort å bruke en jakke med ekte pels, var det ikke? Noe jeg heller ikke helt skjønner er når en blogger sier de er helt imot ekte pels at de da har en konkurranse hvor du kan vinne nettopp det, ekte pels. Jeg skjønner ikke helt logikken? Hadde jeg vært toppblogger kan jeg med hånden på hjertet si at jeg aldri hadde verken deltatt eller hatt en konkurranse som inneholdt ekte pels, tro hva dere vil men det kunne jeg a l d r i gjort. 
Når dette er sagt så er ikke det sånn at jeg hater de som bruker ekte pels men jeg kan helt ærlig innrømme at jeg mister mye respekt for de som gjør det og ser jeg folk på gaten som bruker det så ja, jeg kan ærlig si at jeg gir de dømmende blikk, men sånn tror jeg at ikke bare jeg er, for er man imot ekte pels, så er man det. Er mange måter å vise hvordan de er imot ekte pels på, bare så det er sagt. Er ikke sånn at jeg gir folk på gaten som går med ekte pels ett dømmende blikk pgr av dem personlig, men rett og slett fordi at jeg har sett hva de stakkars dyrene går gjennom og da er det helt vanvittig at enkelte velger å bruke det. 
Jeg er ikke bare imot canada goose jakker men ALT som har med ekte pels å gjøre, absolutt alt. Rett og slett helt imot dyremishandling av alle slags dyr! 

______________________________________________________________________________________________

Jeg er fullt klar over at en del sikkert ikke kommer til å være enig med meg men som tidligere skrevet, dette er min mening. Du har din, jeg har min!
Jeg tar imot alle kommentarer uansett hvilken mening du har!  


Magnhild <3  


 • 08.12.2013 kl.18:27
  kjempe bra skrevet

  å kjempe fine blogg du har
  08.12.2013 kl.18:39
  bra skrevet!

  legg gjerne igjen en kommentar - > cemylife.blogg.no

  Har nå en spørsmålrunde, så spør i vei ;)

  08.12.2013 kl.18:58
  Veldig bra skrevet, vet ikke helt om jeg er imot eller for pels jeg men er utrolig synd i dyrene hvertfall! :(
  08.12.2013 kl.19:04
  Enig i det du skriver. Dette med dyrs rettigheter er noe jeg brenner sterkt for og blir sterkt provosert av at folk er villig til å gå med nylig produserte pels og fjær kledde plagg. Kom over en blogg nå nylig som mente på at hun ikke gjorde noe galt med å bære en Canada Goose jakke for hun hadde ikke gjort dyret noe skadet med egne henner. Dette tente lunta. Kjøper man eller bærer pels/fjærprodukter er man med på å støtte organisasjone som driver pelsoppdrett og dyremishandling..

  Innlegget hennes så du kan skape din egen mening om uttalen hennes: http://mammatilmichelle.blogg.no/1386281946_jeg_er_en_morder.html
  08.12.2013 kl.19:25
  duurp: Jeg har lest innlegget til Anna (mammatilmichelle), var uenig i masse av det hun skrev.
  Går man med ekte pels så kan man heller ikke si at man er imot dyremishandling!
  Enig i det du skriver..
  08.12.2013 kl.22:11
  Word. Omg, elsker når slike tema blir tatt opp, og jeg ser at andre unge faktisk klarer å tenke slik. Veldig bra skrevet. Du gjorde dagen min.
  08.12.2013 kl.22:33
  Line Marlen Straumsnes: Nå ble jeg glad, tusen takk!!
  09.12.2013 kl.20:06
  Jeg syns at folk burde få bestemme selv om di vil ha ekte pels eller ikke. Men jeg syns ikke at di som ikke har ekte pels skal si til dem som har pels: æsj! Du er en dyremisshandler som har ekte pels!

  Det er litt teit spørr du meg. Folk velger selv.
  09.12.2013 kl.21:36
  Bra skrevet! ♥
  11.12.2013 kl.19:10
  Vedder på at du har noen sko eller vesker eller andre ting i lær. Vet du hva lær er? Det er skinn. Pels uten hår. Er det mindre umoralsk fordi man har skrapt bort håret?
  11.12.2013 kl.19:22
  Jeg er helt enig med deg! Bra skrevet :-)
  11.12.2013 kl.19:37
  Helt enig med deg, og veldig bra skrevet.
  11.12.2013 kl.20:19
  Fin blogg, bra innlegg :)
  14.12.2013 kl.18:01
  Jeg er helt enig! Jeg er selv imot pels.. har skrevet et innlegg om pelsfarmer lengre ned i bloggen min om noen skulle være intrisert i å lese hva det går ut på.

  Helge

  14.12.2013 kl.19:57
  WEAR YOUR OWN SKIN ! :-)

  14.12.2013 kl.20:04
  Jeg liker pels ;) min mening
  19.12.2013 kl.19:38
  Helt enig!
  19.12.2013 kl.19:42
  Thumbs up til deg :) For din holdning, og for at du sier du ikke ville hadt en konkurranse på din blogg, hvis premien inneholdt pels. Det værste med Canada Goose er ikke kun pelsen, men også dunet, desværre :/

  Helge Dahl

  26.12.2013 kl.22:58
  WEAR YOUR OWN SKINN
  26.12.2013 kl.23:00
  HELT ENIG MED DEG! Kjempebra skrevet!! Viktig at dette kommer fram sånn at vi kan sette en stopper for det grusomme de gjør mot de hjelpeløse dyra. Fyfaen blir så sint av at folk kan gjøre noe sånt

  Stine

  27.12.2013 kl.01:12
  Etter å ha lest innlegget virker det som at du altså er for uekte pels. Det vil si, at så lenge du bruker uekte pels, så er du med på å opprettholde en trend hvor man bruker pels. Og så lenge det er en trend, så vil noen velge ekte pels. Det virker dobbeltmoralsk for meg å være i mot ekte pels, men for uekte pels.... Er du i mot pels, så ikke bruk uekte heller..
  27.12.2013 kl.14:49
  Stine: Jeg forstår kommentaren din men er egentlig ikke enig med deg fordi at uekte pels er absolutt ikke i nærheten det samme som ekte pels. Altså ekte pels er jo faktisk pels fra et dyr som overhodet ikke har hatt det bra. Ser ikke helt hvordan du kan sammenligne uekte pels med ekte pels, uekte pels er jo 10 ganger mye bedre å bruke enn ekte pels spør du meg. Det går helt fint for meg opprettholde det å bruke pels så lenge den er falsk og ikke ekte.
  Det jeg gjør er å vise andre at de finnes alternativer til ekte pels,omtrent det samme som å vise (med klær jeg bruker) at det er mange alternativer til merinoull, fks.bomull og fryser man ikledd bomullstøy så kan man alltids kle på seg en bomullstrøye til....
  Det hele koker ned til samvittighet og omsorg for andre/annet enn seg selv.Uekte pels viser at man bryr seg og jeg skjønner virkelig ikke at du kan påstå at ved å bruke uekte pels så "reklamerer" man for ekte.Det blir for dumt for meg!
  - Men,noe skal man jo ha å krangle om,samme hvor idiotisk og (med vilje) misforstått de er.....
  Fortsatt god jul :)
  28.12.2013 kl.19:19
  Liker bloggen din :)
  28.12.2013 kl.19:26
  Maren: Tusen takk! :-)

  Mariell

  28.12.2013 kl.20:16
  Jeg virkelig HATER ekte pels!
  28.12.2013 kl.20:52
  Jeg er også imot at folk bruker dyrepels! Hva om jeg skulle brukt klær av mennekehud? Jeg tror ikke noen hadde vært så glad for det.
  28.12.2013 kl.23:31
  Sofie: Jeg tror ikke at du leste innlegget mitt bra nok eller tok deg tid til å faktisk prøve og forstå hva jeg mente. Jeg har absolutt ikke sagt at de som går med uekte pels skal si æsj til de som går med ekte pels. Jeg vil tro det at alle som er imot all slags dyremishandling tar fullstendig avstand fra de jakkene og alt annet slikt.
  29.12.2013 kl.00:14
  for en fin å bra blogg du har ;) hadde vært koselig me en kommentar tilbake ;)

  12.01.2014 kl.13:03
  wow, utrolig bra skrevet! Skal stå respekt av deg som er så ung som bryr deg om slike ting og skriver om det.

  Weronica

  15.01.2014 kl.19:05
  Dette var et utrolig bra innlegg! Og jeg er så enig! Jeg hater når folk snakker om at de betalte flere tusen bare for å få den lille pelstripen på hetten av jakken. Jeg blir rett og slett kvalm. Dyrene fortjener bedre, og spessielt når de bruker ulve-pels, for det er ikke mange igjen av ulvene. Bruk pengene på bedre ting mennesker! Å kjøpe en Canada Goose jakke er som å bidra til dyremishandling med mange tusen!
  15.01.2014 kl.19:12
  Så utrolig enig !!!!!!!!!!

  Navn

  15.01.2014 kl.19:15
  Hei. Fin blogg, bra innlegg. Dette er en diskusjon som går på alles lepper om dagen. Det er en evig kamp mellom pelsindustrien og de som er imot det. Det er nesten så jeg ikke tørr å skrive et svar, for her må man ha tungen rett i munn for ikke å tråkke noen på tærne, eller bli "misforstått" for sin mening. Men jeg slenger meg på og håper på en hvis forståelse for min vinkling. Jeg er IMOT pelsINDUSTRIEN og tortur av dyr...MEN jeg er ikke i mot pels. Skal prøve å forklare så godt jeg kan hva jeg mener. Jeg elsker dyr, og er imot dyr i fangenskap og oppdrett av dyr kun for pelsen sin skyld. Men så er det slik da at ikke all pels der ute kommer fra dyretortur og pelsindustri. Vi mennesker er som alle vet kjøttetere, fleste parten av oss (untat de som av valg er vegitarianere/veganere) spiser kjøtt. Kjøtt har vært siden tidenes morgen en del av vårt kosthold, og kommer nok alltid til å være det. Dog jeg er imot overdreven og unødig slakt av dyr, og menneskets fråtsing i mengder mat som er helt på jordet, så må det til litt jakt og slakt av dyr for å få kjøtt på bordet. Og siden jeg også er litt imot sløsing, så er jeg faktisk for å beholde så mye av det slaktete dyret som mulig, JA også pelsen. Jeg ser ikke noe feil i det. Det spises både reinsdyr og harekjøtt, og dette er jo også fine skinn og pelser. I tillegg blir det jaktet på dyr som rev og ulv for å holde bestanden nede. Og hvorfor la pelsen der gå til spille. Før i tiden var pels en viktig del av klær for at vi her oppi nord skulle holde varmen, dette er kanskje ikke så viktig lenger, det er heller blitt mer mote. Men likevel da, sko av reinsdyrskinn er noe av de varmeste skoene man kan få tak i.

  Så vel, dette er mitt syn, jeg er ikke imot pels i seg selv ...men jeg er imot oppdrett og hold av pelsdyr for pelsens skyld og tortur mot dyr.
  21.01.2014 kl.19:43
  Utrolig bra skrevet, er kjempe enig

  Silje

  21.01.2014 kl.20:01
  Mammatilmichelle har jo aldri vært den smarteste kniven i skuffen. Hun sier at så lenge hun selv ikke har drept dyret så har hun ingen grunn til å ha dårlig samvittighet, og at dyrene blir jo drept uansett så man kan jo likevel bruke pelsen. Da tenker jeg, "Hvem kjenner du egentlig som spiser rev og coyoter til middag?" Og i mine øyne fungerer man litt som en mafiaboss når man bruker ekte pels. Man vil ikke drepe personen med egne hender, så man betaler andre for å gjøre det for seg. Kvalme holdninger. Slutta å lese bloggen hennes da hun la ut den konkurransen etter å ha vært fast leser lenge.
  21.01.2014 kl.21:07
  Jeg vet selv at jeg har noe i lær og noe i ekte pels, men jeg kjøper det ikke bare fordi det er det i det! Og min mening er at så lenge dyret ikke har hatt det vondt er det greit! <3 er egentlig ganske så enig med deg ! blir glad for kommentar fra deg

  Pernille

  22.01.2014 kl.22:11
  Det morsomme er at alle "jeg-elsker-dyr-og-hater-pels" menneskene som regel er med på å gjøre andre levende skapninger vondt. For er det bare dyr(her snakker vi katt, hund, firbeinte, tobeinte) som har rett på et verdig liv?

  Du sier det er ingen som trenger ekte pels da man ser like fin ut i falsk. Mener du også at ingen trenger å spise hummere fordi vi overlever fint på grønnsaker? For hummere blir kokt levende. Hadde noen kokt ei bikkje levende hadde vel verden gått i knestående. Dette er selvsagt satt på spissen, men jeg håper du skjønner hvor jeg vil med dette.

  Cecilie

  23.01.2014 kl.00:11
  Navn; Men så er det slikt at oppretterne fra den videoen bosktavelig talt river av pelsen i levende tilstand, og blir slengt på en hau av misshandlede andre dyrer. Det er hva jeg er imot. Pels oppretterne som handler slik, respekterer ikke dyrenes rettigheter og det er så å si ulovelig i mine og verdens øyner, og forferdelig. Har et ganske støtende ordtak "Fremst dyr begynner å bruke menneskehud som en jakke, skal vi gi langt i å bruke pelsen deres som det", som tilsvarer at når dyr begynner å bruke menneskehud og hår til EN JAKKE, så skal vi reise langt avgårde med pelsen dem på en hette. Og med å kjøpe jakken, støtter du dyremisshandling, rett og slett, innse faktumet. Og dunene i jakken gjør dette enda værre. Helt ærlig, skulle jeg gjerne likt menneske som virkelig ikke har ømhet for dyrene, og bruker dette plagget og nyter det, skal sette seg i dere øyner, og rett og slett bli et uskyldig dyr, blir fanget av en fotsaks og blir revet av skinn og hud i LEVENDE tilstand, da vil de nok ha et helt annet syn på saken.
  24.01.2014 kl.20:00
  Jeg er enig med at om man er imot pelsindustri, så bruker man ikke pels. Men, ja det er et stort MEN her. Det finnes også de som dreper dyrene på en human måte, men desverre forsvinner de i mengden fordi et fåtall faktisk gjør det, men når de dreper fordi de skal ha kjøttet, da er det noen annet, fordi da har de brukt kjøttet på dyret, SÅ kan de bruke skinn/pels. Ser mange bruker pels til barnevogner fordi det er mykere å ligge på.

  MEN jeg bruker ikke pels selv, og jakka mi er med bomullsfor, syntetisk bomull. Så nei, her er det ikke dunjakke en gang :)

  Og ja, såklart man skal ha sine meninger, og jeg er enig med deg i innlegget, at CG (canada goose) er motbydelig fordi det er dyremisshandling de drev med før de plasserte pelskragen på jakka. Allerede da, er jakkene laget på en ikke-human måte.
  26.01.2014 kl.18:37
  Utrolig bra skrevet !
  27.01.2014 kl.18:37
  Blir helt kvalm av pelsindustrien.. Men hva mener du om skinn? Skinn er jo egentlig bare et biprodukt av gris, ku og sau.

  Mia

  09.02.2014 kl.14:56
  Anna er ikke særlig smart akkurat. I det hele tatt

  Pels er like stygt som om dyr skulle ha hatt menneskehår på høve..
  25.02.2014 kl.16:39
  Hei! Jeg stiller meg helt nøytral til hva folk mener som pels. Alle skal få si sin mening og alle skal bli hørt! Selv har jeg ingenting i mot ekte pels. Pels og skinn har blitt brukt av mennesker helt siden urtiden til nå for å holde varmen. Ja, dyr har lidd, men mennesker har overlevd. Vet at man ikke bruker pels i dag for å holde på varmen, men for å passe inn og følge motebildet. Jeg eier ingen klesplagg med ekte pels selv for jeg synes det er alt for dyrt og teit å bruke pengene på, ihvertfall for meg som er student. Jeg har skinnsko, men det har sikkert du og?

  Det er helt sinnsykt at fjortenåringer sparer et år for å kjøpe seg en canada goose. Men samtidig er det hinsides teit at folk ikke får lov til å komme inn på forskjellige utesteder fordi de har på seg en canada goose. Helt bak mål. Alle skal få ha på seg akkurat hva de ønsker uten at folk må kommentere det. Man skal heller ikke føle seg presset til å kjøpe seg en canada goose jakke bare for å passe inn i gjengen.

  Enig i noe av det du skriver, men som jeg antyder er jeg ikke i mot pels. Ønsker deg en fin dag! Kjempebra du skaper en debatt og får folk til å tenke. Ta gjerne en titt innom bloggen min.

  Gabriela

  25.02.2014 kl.18:07
  Helt enig med deg! Bruker selv verken pels, skinn, produkter som er testet på dyr og spiser så lite kjøtt som overhodet mulig :) det er så synd på de stakkars dyrene :( tenk om de hadde dratt av vår hud og vårt hår? Helt forferdelig hva mennesker er i stand til å gjøre :(
  16.03.2014 kl.14:53
  Jeg synes pelsindustrien er grusom, og å avle dyr kun for pelsen sin del burde vært forbudt i alle land.

  Og personer som går med pels burde hatt smekk.
  09.06.2015 kl.17:41
  Bra skrevet :)

  Ta gjerne en titt på bloggen min og kommenter gjerne, det hadde betydd mye :)

  Mvh Tuva&Sondre
  09.06.2015 kl.18:42
  Jeg er helt enig med deg! Jeg er helt i mot pels og synes det er grusomt!
  09.06.2015 kl.19:38
  Nei til dyr pels!


  Skriv en ny kommentar

  Magnhild :)

  Heihei! Jente på 17 fra Bergen. Veldig glad i å ta bilder så det vil det bli en del av på bloggen. Ellers kommer det nok litt av hvert. Bildene jeg tar blir tatt med iphone5s eller Canon EOS110D. :-) Twitter: magnhildjordal

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits